Găsește-ți jumătatea partenerul de business pentru implementarea unui soft HR.
Un ghid util atât celor ce au fost dezamăgiți, cât și celor ce-și caută prima iubire.
Recrutarea și retenția angajaților potriviți sunt esențiale pentru succesul oricărei organizații. În acest context, integrarea acestora capătă o importanță aparte. Un proces de onboarding strategic și eficient implementat poate schimba radical experiența angajaților, sporind gradul de retenție și implicare. În timp, acest lucru poate contribui la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide și unite.
Pe de altă parte, o gestionare ineficientă a onboarding-ului poate duce la demoralizarea angajaților, scăderea productivității și, în consecință, la un turnover ridicat.
Descoperă un ghid pas cu pas pentru implementarea unui proces de onboarding eficient, inclusiv identificarea KPIs și metodele de calcul ale acestora, precum și statistici revelatoare ce evidențiază impactul procesului de integrare. Află cum onboarding-ul poate deveni un instrument strategic în modelarea unei forțe de muncă motivate, productive și implicate pe termen lung.
Efectele unui onboarding eficient
- O experiență de onboarding pozitivă îmbunătățește satisfacția la job cu mai mult de 2.6 ori.
- Mai mult de 93% dintre angajatori cred că un onboarding implementat corect joacă un rol determinant în decizia angajaților de a rămâne sau nu într-o companie.
- Durata necesară pentru atingerea nivelului de productivitate dorit într-o poziție specifică, rata de retenție a angajaților noi, cheltuielile asociate cu integrarea fiecărui nou angajat și succesul adaptării acestora în cadrul echipelor. Aceștia reprezintă câțiva dintre indicatorii de performanță cheie esențiali în aprecierea eficacității procedurii de onboarding.
Pentru informații detaliate privind optimizarea procesului de onboarding, modul de calcul al acestor KPIs și strategii de îmbunătățire a acestora, descarcă materialul.
Mentoratul și implicațiile acestuia
Un contrast semnificativ între percepția și realitatea mentoratului în procesul de onboarding scoate în evidență decalajul dintre așteptările angajaților și suportul efectiv oferit de organizații. Această discrepanță subliniază necesitatea unei abordări mai strategice și personalizate a mentoratului, pentru a îmbunătăți nu doar satisfacția angajaților, ci și performanța generală a companiei.
Descarcă Whitepaper
Optimizarea procesului de onboarding: Strategii practice și abordări eficiente