Trenduri la locul de munca in 2024: Angajatii nu mai pleaca, dar vor sa se dezvolte la job
64% dintre angajati au primit responsabilitati suplimentare la job in 2023, iar nivelul de stres a atins un nou record. Cu toate acestea, schimbarea joburilor a devenit mai dificila anul trecut comparativ cu anii de dinainte. Poate este un compromis, o solutie temporara sau aceasta tendinta este cauzata de trendului disponibilizarilor de anul trecut. Certitudinea este ca anul trecut a fost predominant un sentiment continuu de…anxietate. In lunile ce urmeaza, credem ca 2024 o sa ne aduca multe trenduri la locul de munca, acum ca inteligenta artificiala si-a intrat in rol, iar munca hibrida a devenit o realitate.
Anul acesta, balansam productivitatea de la birou cu flexibilitatea muncii de acasa, liderii incearca sa redobandeasca increderea angajatilor, iar pana se mai dezgheata un pic piata muncii, angajatii incearca sa se dezvolte cat mai mult la jobul actual. Mai multe detalii despre directia inspre care se indreapta angajatii si alte trenduri la locul de munca in 2024, in infograficul de mai jos.
Trenduri la locul de munca in 2024 – Incotro ne indreptam?
De la trecerea catre un nou model de munca la disponibilizari, stres si relatii complicate cu locul de munca, anul 2023 a fost in mod cert dificil. In 2024, provocarea departementelor de HR este sa gestioneze aceasta relatie complicata intre angajati si angajatori si sa incerce sa imbunatateasca lucrurile pe parcurs. Cum piata muncii nu ofera la fel de multe oportunitati profesionale precum in trecut, iar anxietatea de anul trecut cauzata de dispnibilizari continua sa existe, ne vom bucura putin de aceasta falsa retentie.
In tot acest peisaj, angajatii isi doresc in continuare sa se dezvolte, iar angajatorii au datoria de a oferi oportunitatile si mijloacele necesare pentru a acoperi deficitul de competente si prin resurse interne. Pentru ca si in 2024, recrutarea va continua sa fie o provocare. Asadar, exista inca opinii divergente in ceea ce priveste valoarea si importanta flexibilitatii, anxietatea legata de productivitate, un deficit de transformare digitala si talente si un sentiment raspandit de neincredere intre angajati si angajatori.
Cauti mai multa inspiratie? Vezi mai multe infografice aici.
Ai intrebari? Contacteaza un consultant.
Descopera colorful.hr
Software in Cloud pentru un HR inteligent
- Salarizare: soft calcul salarii, Revisal automat
- Pontaj electronic si gestiune concedii
- Administrare de personal
- Rapoarte si statistici HR
- Dosarul electronic al angajatului
- Recrutare angajati si management personal