Trei trenduri in recrutare in 2021
Pandemia a dat peste cap procesele de recrutare. Daca pana in 2020, recrutarea era, in principal, un proces fata in fata intre recrutor si candidat, acum lucrurile arata diferit.
Companiile au continuat sa recruteze si sa isi treaca angajatii noi prin procesul de onboarding, in pofida pandemiei, insa au fost nevoite sa se adapteze la noile conditii. Fara interviuri fata in fata si fara vizite la sediu. Procesul de recrutare a suferit adaptari importante si oamenii din HR au fost printre primii care au reactionat la noul mod de lucru.
Top 3 tendinte in recrutare pentru 2021
Iata trei din cele mai importante tendinte din domeniul recrutarii, in anul 2021:
Angajare la distanta pentru munca la distanta
Daca pana in 2020 problema principala a recrutorilor era lipsa fortei de munca calificate, din 2021 sunt sanse sa se atenueze aceasta lipsa. Intrucat angajatii continua sa lucreze de acasa, ei pot activa, practic, de oriunde. Asta inseamna ca ei pot fi angajati din orice colt al planetei, prin intermediul interviurilor virtuale. Cautarea fortei de munca nu mai este locala, ci globala, ceea ce usureaza cautarea oamenilor din Resurse Umane.
In plus, companiile care au trecut deja la munca de la distanta si au investit in sisteme remote sigure au un avantaj cand vine vorba sa isi extinda recrutarea la nivel global, pentru ca au deja infrastructura necesara desfasurarii activitatii noului coleg.
Potrivit unui raport intocmit de LinkedIn, 81% dintre profesionistii in recrutare sunt de parere ca recrutarea virtuala va continua sa fie utilizata si dupa incheierea pandemiei.
Mutari in interiorul companiei
Acelasi raport arata si ca organizatiile se orienteaza din ce in ce mai mult pe recrutarea de talente din interiorul lor. Constiente de valoarea propriilor angajati, organizatiile incep sa investeasca in cursuri si traininguri pentru a le dezvolta skill-urile, in asa fel incat sa-i poata muta cu usurinta pe alte posturi, mai specializate.
Pentru unele companii, mobilitatea interna face subiectul unei strategii bine gandite, in vreme ce altele actioneaza deocamdata doar pe principiul necesitatii.
Externalizarea proceselor de HR
Provocarile anului 2020 au facut companiile sa se indrepte catre externalizarea proceselor de HR. Pentru ca externalizarea poate sa scada costurile cu departamentul de HR, sa reduca erorile umane, dar si sa se ocupe de acele procese care adauga valoare organizatiei, precum recrutarea de oameni valorosi.
Expertii in externalizare ai companiei Romanian Software sunt pregatiti sa preia toate responsabilitatile legate de activitatea de HR, cum ar fi salarizarea, managementul documentelor, administrarea de personal, dar si sarcina recrutarii angajatilor.
Pe baza criteriilor stabilite de compania angajatoare, specialistii Romanian Software identifica, selecteaza si recruteaza candidatii. La finalul campaniei de recrutare, oamenii din departamentul de HR ai firmei angajatoare vor primi o lista scurta cu cei mai buni candidati. Astfel, ei se pot concentra cu adevarat pe ceea ce conteaza, anume stabilirea unei relatii autentice cu acestia, pentru a descoperi cel mai bun viitor angajat.
Afla mai multe despre felul in care colorful.hr poate sa te ajute cu recrutarea candidatilor potriviti.
Sursa FOTO: Pixabay.com
Descopera colorful.hr
Software in Cloud pentru un HR inteligent
- Salarizare: soft calcul salarii, Revisal automat
- Pontaj electronic si gestiune concedii
- Administrare de personal
- Rapoarte si statistici HR
- Dosarul electronic al angajatului
- Recrutare angajati si management personal