Cele mai citite articole pe colorful.hr in 2019
Schimbarile legislative, noutatile legate de externalizarea proceselor de HR si inovatiile in HR (un trend in industia de resurse umane), dar si articolele care au avut ca tema managementul resurselor umane au fost cele mai citite pe blogul colorful.hr. Iata care au fost subiectele care au atras atentia liderilor de business si specialistilor in resurse umane, in 2019:
Noutati externalizare HR
- De ce merita sa-ti externalizezi procesele de HR – 5 beneficii ale outsourcingului
Unii profesionisti din domeniul resurselor umane se tem de externalizarea proceselor de HR. Spaima este ca multe joburi de resurse umane sunt in pericol, in conditiile in care tot mai multe companii realizeaza cate beneficii au daca apeleaza la o firma de outsourcing de procese de HR, care sa se ocupe de acele sarcini manuale, laborioase, care ocupa cea mai mare parte din timpul oamenilor de HR.
Citeste AICI cinci avantaje majore obtinute de business-uri atunci cand decid sa isi externalizeze procesele de HR.
- 5 semne ca ai nevoie de o platforma de automatizare HR pentru compania ta
Companiile mari au realizat, in ultimii ani, cat de utila este automatizarea proceselor de Resurse Umane. Multe companii mici si mijlocii inca mai cantaresc avantajele si dezavantajele trecerii la un software de ultima generatie pentru HR.
Nimeni nu poate contesta aplicabilitatea solutiilor automatizate in mediul de lucru actual. Institutul McKinsey estimeaza ca aproape 50% din volumul de munca poate fi automatizat cu ajutorul tehnologiilor existente. In domeniul HR, softurile de automatizare ofera eficienta, acuratete, consecventa, securitate. Intr-o fraza, solutiile automatizate imbunatatesc profitabilitatea si eficienta businessului.
Pentru cei care inca mai ezita, iata AICI cinci semne ca o companie are nevoie de o platforma automatizata de HR.
Noutati legislative in 2019
- Concediul de odihna: ce prevede in Codul Muncii. Zile de concediu
Concediul de odihna este unul dintre cele mai importante drepturi de care se bucura salariatii din Romania si nu numai. Garantat tuturor angajatilor unei companii si reglementat de Codul Muncii, concediul de odihna nu face obiectul cesiunilor, renuntarilor sau limitarilor de orice fel.
Citeste AICI cum se face programarea zilelor libere, cum se plateste concediul de odihna, dar si ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate.
- Concediul medical – ce spune legea, cine poate beneficia si cum se plateste
Concediul medical este un drept de care beneficiaza toti angajatii din Romania, in anumite conditii. Exista mai multe tipuri de concedii medicale, iar durata si plata acestora difera pentru fiecare in parte.
Citeste AICI in ce conditii poti sa iti iei concediu medical si cum poti sa obtii adeverinta de concediu medical.
- Adeverinta de salariat: cum se obtine actul necesar prezentarii la medicul de familie
Potrivit legislatiei muncii in vigoare, angajatorii au obligatia de a elibera adeverinta care atesta calitatea de salariat, la solicitarea angajatului.
Citeste AICI la ce foloseste adeverinta de salariat, care sunt condiile de eliberare a adeverintei, cum se completeaza si cand se elibereaza acest act.
Managementul resurselor umane
- Cinci masuri simple pentru a creste productivitatea angajatilor tai
Vrei sa cresti productivitatea angajatilor tai insa nu ai la indemana un buget care sa-ti permita sa faci mariri de salarii sau sa acorzi bonusuri substantiale? O statistica a grupului Bersin arata ca productivitatea angajatilor in companiile care ofera stimulente este cu 14% mai mare decat in companiile care nu ofera.
In absenta unui buget de mariri, managerii trebuie sa incerce alte stimulente care ar putea influenta motivatia si productivitatea angajatilor. Asadar, daca vrei sa le arati angajatilor ca ii pretuiesti, ai la indemana cateva masuri simple, toate legate de impartirea ”altfel” a timpului. Citeste mai multe AICI.
- Cauti angajati valorosi dar nu gasesti? Iata doua categorii “uitate” de recrutori
Tot mai multe companii intampina dificultati pentru ca nu gasesc angajati potriviti pentru multe dintre pozitiile pe care le au disponibile. Au insa la indemana un rezervor prea putin folosit de talente. Este vorba despre acele categorii de profesionisti care ies, in general, din calcul in anunturile de recrutare din variate motive – in special tinerele mame si salariatii care au peste 45 de ani. Acestia sunt deja socotiti “greu de angajat”.
Daca te gandesti sa angajezi si din categoriile de candidati ”uitate” (de fapt, ignorate) de ceilalti recrutori, citeste AICI la ce beneficii poti sa te astepti de la acesti angajati.
- Generatia Y la angajare: ce ii motiveaza si cum schimba ei mediul de lucru
Generatia Y este generatia care va schimba lumea asa cum o stim, prin inovatie si munca asidua, dar va fi si generatia care va institui, probabil, saptamana de lucru de patru zile sau concediile anuale mai lungi, pentru a se odihni si pentru a cheltui banii pe care ii castiga. Este generatia care este dispusa sa munceasca pana la epuizare pentru un ideal, pentru o idee despre care stiu deja ca va revolutiona un domeniu. Dar este si generatia care va sti sa traseze mult mai clar linia de separare dintre viata personala si cea profesionala, cu mult mai bine decat au facut-o colegii lor Millennials.
Citeste AICI cum schimba generatia Y locul de munca, care sunt valorile in care acesti tineri cred si cum pot fi motivati la job.
Va multumim ca ne cititi si speram sa ne urmariti cu aceeasi incredere si in noul an!
Sursa foto: Shutterstock.com
Descopera colorful.hr
Software in Cloud pentru un HR inteligent
- Salarizare: soft calcul salarii, Revisal automat
- Pontaj electronic si gestiune concedii
- Administrare de personal
- Rapoarte si statistici HR
- Dosarul electronic al angajatului
- Recrutare angajati si management personal