Beneficii extrasalariale cu ocazia sarbatorilor de iarna
Timp citire: 3 minute 54 secunde
Suntem in luna cadourilor, iar beneficiile extrasalariale pot reprezenta pentru multi angajati o parte importanta a castigului lunar, contribuind in acelasi timp si la fidelizarea salariatilor intr-o piata a muncii tot mai competitiva. Acesta este si motivul pentru care varietatea beneficiilor extrasalariale de Craciun a crescut foarte mult, dincolo de pachetul standard cu cozonac si vin. Vezi top 4 beneficii extrasalariale oferite in luna decembrie:
Idei de beneficii extrasalariale de Craciun
Tichete cadou
Tichetele cadou reprezinta, in continuare, cel mai atractiv beneficiu extrasalarial, pentru ca sunt avantajoase si din punct de vedere fiscal. Daca tichetele de masa pot fi folosite pentru cumpararea de alimente, bonurile – cadou au inceput sa castige teren in ultimii ani. Cardurile sunt valabile la retailerii din marile centre comerciale si pentru cumparaturi diverse, nu doar alimente, asa ca Mos Craciun poate fi mai darnic cu cei dragi.
Citeste 👉 AICI cum se impoziteaza tichetele cadou si care sunt beneficiile pentru angajati si angajatori.
Vouchere de vacanta
Cum tot mai multi angajati isi pun bani deoparte pentru vacante in destinatii traditionale romanesti, voucherele de vacanta sunt o idee pentru companiile care pun pret pe momentele de relaxare ale salariatilor. Taxate cu 10% impozit pe venit si echivalentul unui salariu minim brut la nivel national, tichetele pot fi folosite pentru cumpararea de pachete turistice pe teritoriul Romaniei, fie ca este vorba despre o vacanta in Bucovina sau in Maramures. Per total, in 2019, un studiu benefitonline.ro arata ca in cazul a 42% dintre beneficiari, serviciile turistice sunt pe primul loc in topul preferintelor.
Abonamente la evenimente culturale
Taxate din acest an cu doar 10% impozit pe venit, biletele la spectacole de muzică și teatru pot fi achiziționate ca tichete culturale și sunt în topul beneficiilor acordate de companii salariaților. Tichetele pot fi oferite ocazional în limita a 300 de lei, iar angajații le pot folosi pentru concerte, târguri și expoziții, albume muzicale și parcuri tematice – asta cu atât mai mult cu cât se apropie Crăciunul și pot petrece mai mult timp cu cei dragi.
Abonamente la spa
In decembrie, dincolo de clasicele abonamente la salile de sport, sunt angajatori care prefera sa acorde si abonamente la spa, acestea fiind un beneficiu tot mai apreciat de salariati, mai ales daca pot fi folosite si in ianuarie, dupa mesele imbelsugate de la finalul anului. In situatia in care companiile nu au deja in oferta abonamente la sali sportive, sunt unele care profita de luna decembrie ca sa incheie astfel de contracte. Si asta pentru ca sportul contribuie direct la energia si productivitatea angajatului, asa ca pe viitor ar putea scadea numarul de absente nemotivate si s-ar putea reduce concediile medicale ale salariatilor. O idee pentru companii este sa ofere diferentiat bonusurile in functie de fisa angajatului si interesele acestuia. Studiile arata ca o persoana isi poate imbunatati memoria daca face 120 de minute de miscare moderata saptamanal.
Oricat de mult ar incasa la final de luna un salariat (cu sau fara primele de Sarbatori), beneficiile extrasalariale sunt cele care pot ajuta companiile sa-si imbunatateasca relatiile cu angajatii lor. In situatia in care este vorba despre tichete cadou sau vouchere de vacanta, beneficiile extrasalarile sunt o solutie foarte convenabila pentru ambele parti. Pentru companii, inseamna ca le ofera angajatilor bonusuri deductibile fiscal, iar pentru angajati, beneficiile acopera costuri pe care oricum le aveau de Craciun si le aduc si un plus de buna dispozitie.
Descopera colorful.hr
Software in Cloud pentru un HR inteligent
- Salarizare: soft calcul salarii, Revisal automat
- Pontaj electronic si gestiune concedii
- Administrare de personal
- Rapoarte si statistici HR
- Dosarul electronic al angajatului
- Recrutare angajati si management personal